Har du spørsmål?

Portal: Spiria.no
Kurs: Informasjon
Bok: Har du spørsmål?
Skrevet ut av: Gjestebruker
Dato: lørdag, 22. juni 2024, 07:34

Beskrivelse

Her håper vi du kan finne svar på det du lurer på.  Men hvis du ikke gjør det, så kontakt oss på epost eller telefon. Vi hjelper deg gjerne! 

Kontaktinformasjon

Hvordan melder jeg meg på kurs

For å melde deg på kurs, må du først registrere deg som ny bruker for å få tilgang til å kjøpe det kurset du ønsker. Informasjon om registrering finner du under. Det forplikter deg ikke noe å registrere deg. Klikk på bildet for å gå til registrering.

Bilde av registreringsskjema til Spiria.no

Fra nå av trenger du bare å logge deg på med ditt brukernavn og passord for å få tilgang til kurs du har kjøpt og for å melde deg på/kjøpe nye kurs og veiledninger.  NB! Du bruker samme brukerkonto selv om du deltar på flere kurs!

Betaling med paypal

Etter at du har registrert deg kjøper du tilgang til det kurset du ønsker, ved å betale med Paypal.  Paypal er både trygt og sikkert, og du får tilgang til kurset med en gang betalingen er registrert.  For mer veiledning om påmelding og betaling via Paypal. 

Betaling i nettbank og innmelding på kurs med påloggingsnøkkel

Kjøp kurs ved å betale kursavgiften i nettbanken til konto: 1503.27.93336  til Spiria v/Norsk Turistutvikling

Husk å oppgi kursnr. og fult navn i merknadsfeltet.  

Send en epost til post@ntu-as.no med hvilke kurs du har betalt (kursnr.- og navn), samt navn og epostadresse, slik at vi kan registrere deg.  

Når betalingen er registrert får du en produktnøkkel for å komme inn på kurset.  Produktnøkkelen benyttes kun en gang.  Ved senere pålogginger bruker du det brukernavnet og passordet du registrerte deg med.

FAQ- vanlig stilte spørsmål

Er det tidsfrister for påmelding? 
Nei. Du kan melde deg på når som helst i løpet av året.

Hvordan får jeg tilgang til kurs og veiledninger?  Følg instruksjonen online for påmelding og betaling.  Se: Hvordan melder jeg meg på kurs

Får jeg bekreftelse på påmeldingen? 
Bekreftelse vil bli sendt på epost.

Hva koster det pr. kurs?  
Prisen er oppgitt for hvert kurs.

Er det mulig å få refundert pengene hvis man ikke gjennomfører kurset?  
Nei, det er ingen tilbakebetaling når kurset er betalt. Det er vanlig angrefristvilkår ved kjøp. 

Hvor lenge har jeg tilgang til kurset?
Vanligvis 180 dager (ca. 1/2 år), men dette avhenger av lengden på kurset. Dette står i kursbeskrivelsen for hvert kurs.

Kan jeg få rabatt hvis jeg melder seg på flere enn ett kurs? 
Nei, det oppnås vanligvis ikke mengderabatt. Medlemmer i noen organisasjoner vil oppnå rabatt på enkelte kurs.  Se de ulike kurs.

Er det mulig å få rabatt hvis to eller flere fra en organisasjon/bedrift kjøper kurset?  
På enkelte kurs gis det rabatt hvis flere fra samme bedrift tar det samme kurset. Ta kontakt på post@spiria.no så kan vi få avklart det og ordnet en gunstigere avtale.

Hvor raskt etter påmelding kan jeg starte kurset?
Umiddelbart, ved betaling med Paypal. Når kurset er registrert betalt ved betaling i bank. 

Hva slags kursbevis vil jeg få etter fullført kurs?
Kursbeviset kan du selv skrive ut når du har gått gjennom hele kurset og evt. løst de oppgaver som kreves og fått karakteren ”bestått” på innsendt oppgave.

Er det noen tidsfrist for fullføring av kurset når det er påbegynt?  Du får tilgang til kurset i 6 måneder eller mer. 

Er det mulig å få utsettelse?
Ta kontakt med oss på post@spiria.no , så skal vi se hva vi kan gjøre hvis det gjelder mindre utsettelser.  Du kan evt. kontakte oss og betale en mindre tilleggsavgift for å få tilgang til kurset i 6 måneder ekstra.

Hvem kommuniserer jeg med hvis jeg har spørsmål i løpet av kurset?
Ta kontakt med kurslæreren som er oppgitt for kurset.  Alternativt kan du sende en epost til post@spiria.no.

Vil det være noe materiell som sendes til meg, eller er alt tilgjengelig online på nettet?
Alt er tilgjengelig online på nettet.

Kan jeg ta quizene flere ganger?
Ja

Hva skjer hvis jeg bytter epostadresse i løpet av kurset?
Du kan endre epostadressen under ”Min profil” (se venstre meny under ”Navigasjon”.)

Kan jeg endre passordet?
Du kan endre passord under ”Min profil” (se venstre meny under ”Navigasjon”.)

Hvem kontakter jeg hvis jeg får tekniske problemer med tilgang til kurset? Ta kontakt med kurslærer eller send epost til post@spiria.no

Bruk av kursportalen når kurset er kjøpt

På venstre side finner du fanene Navigasjon og Administrasjon

Navigasjon i menyen til venstre


Bilde av muligheter i i navigasjonen av sin kursportalNår du har meldt deg på og betalt kurset, har du muligheter til å finne kurset/kursene du er påmeldt under fanen til venstre som heter Navigasjon.  

Det er bare å klikke og se hva du kan og har behov for å benytte.

Adminstrasjon i menyen til venstre

Bilde av menyen og mulighetene under adminstrasjon i menyen til venstreUnder andministrasjon i menyen til venstre kan du administrere brukerprofilen.

Om Spiria

Spiria driftes av Norsk Turistutvikling AS (NTU) som er et rådgivningsfirma innen reiseliv og næringsutvikling. Med lang erfaring kjenner vi etter hvert de viktige - ofte små - detaljer som må være til stede for å øke konkurransekraften og lønnsomheten. Derfor har vi etablert Spiria med nettkurs og veiledning, for å kunne formidle kunnskap og erfaringer til så mange som mulig på en enkel måte. Målet til Spiria er å gi deg handlingskompetanse. Her kan du lese, lære, søke mer kunnskap mv. samtidig som du kan anvende kunnskapen i planlegging og handling.   

I mange av kursene er det maler og verktøy i word og excel format som du kan benytte i egen planlegging og drift, for å få bedre struktur på arbeidet. 

Hva er fordelen med Spiria.no

Spiria.no driftes av rådgivere innen reiselivet

Spiria driftes av Norsk Turistutvikling AS (NTU) som er et rådgivningsfirma innen reiseliv og næringsutvikling. Med lang erfaring kjenner vi etter hvert de viktige - ofte små - detaljer som må være til stede for å øke konkurransekraften og lønnsomheten. Derfor har vi etablert Spiria med nettkurs og veiledning, for å kunne formidle kunnskap og erfaringer til så mange som mulig på en enkel måte. 

 • Nettkursene er for deg som ønsker mer kunnskap og inspirasjon for å starte eller videreutvikle egen reiselivs- og opplevelsesbedrift. 
 • Flere av kursene er også for ansatte i reiselivsnæringen.
 • Spiria gir deg  nyttig og praktisk kunnskap som gir handlingskompetanse. 
 • Her kan du lære samtidig som du benytter kunnskapen, når det passer deg!
 • Nettkurs er en fleksibel og effektiv måte og lære på.  
 • Spar tid og penger for ledelse og ansatte. 
 • Noen kurs/veiledninger har offentlig delfinansiering, og er derfor rimelige i innkjøp.

Praktisk nytte

Kurs og veiledninger på Spiria.no skal;
 • gi nytteverdi for eier, driver og ansatte,
 • være praktiske,
 • lede til handlinger som er styrker bedriftens konkurranseevne,
enten bedriften er i en etableringsfase eller har vært i drift noen år. 

Les og lær når du vil og hvor du vil!

Du bestemmer selv når du vil lese og hvor mye du vil delta i diskusjoner med andre kursdeltakere.  I tillegg sparer du både tid og penger på reise og opphold. Nettkursene vil oppdateres jevnlig. Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger og tips fra kursdeltakere!

Trenger ingen spesielle forkunnskaper

De fleste av kursene krever ingen forkunnskaper. 

Ingen karakterer eller eksamen

Her er det ingen karakterer eller eksamen.  Det er resultatene i form av din gjennomføringsevne og hvordan du lykkes med egen virksomhet som er viktigst.

Kursbevis

Du får kursbevis etter at du har fullført kursene, eller digitale merker.

Tilgang til forum

Tilgang til forum for hvert kurs der alle deltakere kan;

 • skrive innlegg,
 • dele erfaringer og kunnskaper,
 • få informasjon om produktnyheter,
 • lese markedsnytt,
 • mv.

Hva kan benyttes for å tilegne seg kunnskap?

Du kan tilegne deg kunnskap hvor du enn er både geografisk og kunnskapsmessig.  Det er ingen krav til forkunnskaper. Alt fagstoffet er samlet på et sted, så har du med deg data, nettbrett mv, har du med deg alt.  Som kursdeltaker vil du også få tilgang til annet fagstoff, et omfattende linkarkiv til nyttige nettsteder, eksempler, lover mv, samt interaktive tester. Det eneste du trenger for å tilegne deg kunnskapen er tilgang til en datamaskin (pc eller mac), et nettbrett eller også smarttelefon (selv om denne kan være krevende å lese på) og nettilgang. For å kunne benytte maler og verktøy i word eller excel, må du ha disse programmene.

Tilgjengelighet

Endre tekststørrelse

Du kan endre tekstørrelsen på spiria.no. For å forstørre tekststørrelsen kan du holde Ctrl-tasten nede og trykke på +. For å forminske tekststørrelsen holder du Ctrl-tasten nede og trykker på -.

Lytt til teksten

Windows

For å lytte til teksten i Windows kan du åpne hjelpemiddelsenter ved å taste Windows tast + U eller ved å gå til Start menyen > Kontrollpanel > Hjelpemiddel > Hjelpemiddelsenter og klikke Start Skjermleser (se figur nedenfor).

Aktivering av windows skjermleser

Mac OS X

For å lytte til teksten i Mac OS X (fra og med versjon 10.4), åpne Finder og klikk Systemvalg. I Systemvalg klikk Tilgjenglighet (se figur nedenfor).

Skjermdump av systemvalg

I Tilgjengelighet velg VoiceOver til venstre og klikk Aktiver VoiceOver (se figur nedenfor).

Skjermdump av VoiceOver

 

Naviger med hurtigtaster

Det er også mulig å navigere på sidene ved hjelp av hurtigtaster (access keys). På denne måten kommer du raskt fram til for eksempel menyene eller søkefeltet.

Bruk av access keys varierer i ulike nettlesere. I Mozilla Firefox brukes de slik: ALT + access key. I Internet Explorer slik: ALT + access key etterfulgt av ENTER hvis det gjelder en link. I Safari på Mac brukes Ctrl + ALT + access key. Andre nettlesere kan ha andre tastekombinasjoner.

Hva får jeg av veiledning

Gjennom kurset kan du kontakte oss for spørsmål angående kurset og til temaer underveis i kurset. Da hjelper vi gjerne til, slik at du får oppklart det du lurer på og kommer deg videre. Vi følger deg også gjennom kurset og sender deg meldinger hvis vi ser at du har stoppet opp underveis.

Kommunikasjonen mellom deg som deltaker og vi som veiledere kan gå via diskusjonsgrupper på nettet, bruk av e-post eller telefon. Det er også lagt opp til at kursdeltakerne kan bruke diskusjonsgrupper som et forum for kommunikasjon med hverandre.

Stor valgfrihet

Kunnskap og erfaring hos den enkelte som tar kursene varierer. Derfor har vi lagt opp til valgfrihet for hvor mye veiledning den enkelte ønsker gjennom kurset.  

Ønsker du derimot veiledning til eget arbeid gjennom kurset - med egne forretningsidéer, utviklingsplaner mv. kan du kjøpe mer veiledning.