Har du spørsmål?

Her håper vi du kan finne svar på det du lurer på.  Men hvis du ikke gjør det, så kontakt oss på epost eller telefon. Vi hjelper deg gjerne! 

Kontaktinformasjon

Tilgjengelighet

Endre tekststørrelse

Du kan endre tekstørrelsen på spiria.no. For å forstørre tekststørrelsen kan du holde Ctrl-tasten nede og trykke på +. For å forminske tekststørrelsen holder du Ctrl-tasten nede og trykker på -.

Lytt til teksten

Windows

For å lytte til teksten i Windows kan du åpne hjelpemiddelsenter ved å taste Windows tast + U eller ved å gå til Start menyen > Kontrollpanel > Hjelpemiddel > Hjelpemiddelsenter og klikke Start Skjermleser (se figur nedenfor).

Aktivering av windows skjermleser

Mac OS X

For å lytte til teksten i Mac OS X (fra og med versjon 10.4), åpne Finder og klikk Systemvalg. I Systemvalg klikk Tilgjenglighet (se figur nedenfor).

Skjermdump av systemvalg

I Tilgjengelighet velg VoiceOver til venstre og klikk Aktiver VoiceOver (se figur nedenfor).

Skjermdump av VoiceOver

 

Naviger med hurtigtaster

Det er også mulig å navigere på sidene ved hjelp av hurtigtaster (access keys). På denne måten kommer du raskt fram til for eksempel menyene eller søkefeltet.

Bruk av access keys varierer i ulike nettlesere. I Mozilla Firefox brukes de slik: ALT + access key. I Internet Explorer slik: ALT + access key etterfulgt av ENTER hvis det gjelder en link. I Safari på Mac brukes Ctrl + ALT + access key. Andre nettlesere kan ha andre tastekombinasjoner.