Har du spørsmål?

Tilgjengelighet

Endre tekststørrelse

Du kan endre tekstørrelsen på spiria.no. For å forstørre tekststørrelsen kan du holde Ctrl-tasten nede og trykke på +. For å forminske tekststørrelsen holder du Ctrl-tasten nede og trykker på -.

Lytt til teksten

Windows

For å lytte til teksten i Windows kan du åpne hjelpemiddelsenter ved å taste Windows tast + U eller ved å gå til Start menyen > Kontrollpanel > Hjelpemiddel > Hjelpemiddelsenter og klikke Start Skjermleser (se figur nedenfor).

Aktivering av windows skjermleser

Mac OS X

For å lytte til teksten i Mac OS X (fra og med versjon 10.4), åpne Finder og klikk Systemvalg. I Systemvalg klikk Tilgjenglighet (se figur nedenfor).

Skjermdump av systemvalg

I Tilgjengelighet velg VoiceOver til venstre og klikk Aktiver VoiceOver (se figur nedenfor).

Skjermdump av VoiceOver

 

Naviger med hurtigtaster

Det er også mulig å navigere på sidene ved hjelp av hurtigtaster (access keys). På denne måten kommer du raskt fram til for eksempel menyene eller søkefeltet.

Bruk av access keys varierer i ulike nettlesere. I Mozilla Firefox brukes de slik: ALT + access key. I Internet Explorer slik: ALT + access key etterfulgt av ENTER hvis det gjelder en link. I Safari på Mac brukes Ctrl + ALT + access key. Andre nettlesere kan ha andre tastekombinasjoner.