En nyttig og praktisk driftsveileder for bygdeturismeverter

Medlemmer av Hanen og Norges Bondelag får 20 % i medlemsrabatt på veilederen.  

Driftsveilederen gir bygdeturismeverter nyttig og praktisk kunnskap til å gå gjennom dagens drift for å få forbedret lønnsomhet, kvalitet, markedsorientering og markedsføring. Det er mange nyttige verktøy og maler i word og exel som kan lastes ned og benyttes i analysering og videreutvikle virksomheten. 

Kursledere: Norsk Turistutvikling AS (NTU) har utviklet veilederen. NTU ble etablert i 1992 i Lillehammer, og har bred erfaring og kompetanse innen rådgivning og reiseliv i Norge. Se norskturistutvikling.no Kursledere er Torhild Jørgensen Solbakken og Anne Anmarkrud Lier fra NTU.

  


Pris:
 Medlemspris for Hanens og Bondelagets medlemmer er NOK 1520,- (20 % rabatt av ordinær pris som er kr. 1900,-).  

I prisen inngår det meste av det du trenger å vite for å analysere, drifte og videreutvikle egen bedrift av denne typen, samt verktøy du kan benytte for å analysere, drifte og videreutvikle egen bedrift.

Varighet: Du får tilgang til veilederen i 150 dager fra den dagen du melder deg på

Læremidler som inngår i kursprisen: Nettsider med nyttig og praktisk kunnskap, eksempler, linker til andre nyttige nettsteder mv. og maler i word og excel som du kan laste ned på egen data og benytte i driften som f.eks. markedsplan, kalkulering av priser, budsjettoppsett mv., samt enkle oppgaver. 

Læremidler som ikke inngår i kursprisen: I dette kurset trenger man ikke andre læremidler enn dem som inngår i kursprisen.

Målgruppe: Målgruppen for kurset er drivere av en eller annen form for bygdeturisme, gjennom bruk av ledig bygningsmasse til overnatting, servering, aktiviteter og opplevelser mv. Kurset er i hovedsak beregnet på virksomheter som allerede har drevet en stund og dermed har en del driftserfaring, men også nyetablere vil ha god nytte av kurset.

Krav til forkunnskaper: Ingen spesielle, men noe driftserfaring er en fordel.

Karakterer og kursbevis: For å få kursbevis kreves at du har gått igjennom alle kapitlene.

Kursbeskrivelse: I tillegg til veiledning i ulike deler av driften, får du også maler i word og exel, som du kan benytte i egen virksomhet. Word-dokumenterer har maler som kan benyttes i planlegging, markedsplanlegging, i driftsrutiner, i informasjon mv. I regnearkene er det lagt inn formler for beregning, så det er bare å legge inn egne tall. Her kan du kalkulere priser og budsjettere. Nå kan du få god oversikt over virksomhetens økonomi, hva du tjener penger på eller ikke, samt kunne spørre regnskapsfører eller samarbeide med regnskapsfører for å få en bedre oversikt over økonomien i virksomheten.

For å kunne benytte maler og verktøy i word eller excel, må du ha disse programmene. Malene/dokumentene kan du laste ned på egen data og benytte så lenge du vil. 
Driftsveilederen inneholder:
  • Hvordan står det til med bedriften?
  • Hvordan er markedssituasjonen for bedriften?
  • Ressurskartlegging - med fokus på muligheter 
  • Produktutvikling gir konkurransefortrinn
  • Markedsføring er en god investering
  • Lønnsomhet gir større handlefrihet
  • Gode driftsrutiner bidrar til å øke kvaliteten
  • Kvalitet sikrer framtida
  • Vertskapet - det viktigste ved produktet
  • Matopplevelsen
  • Aktiviteter og opplevelser - en viktig del av totalopplevelsen
  • Det er viktig å bo godt når en er på reise

Last ned mer informasjon

Kjøp kurset og du kan få tilgang i dag!

Når du har registrert deg på Spiria.no, kan du velge kurset under "Kurs og veiledninger".  Deretter kan du velge betalingsmåte med Paypal og få tilgang med en gang.  Dette er trygt og enkelt!

Du kan også velge å betale til konto: 1503.27.93336 til Spiria v/Norsk Turistutvikling, og få tilsendt påmeldingsnøkkel. Husk å oppgi kursnr. og ditt navn i betalingen.  Send også en epost til kursmelding@spiria.no med informasjon om betalt kurs med navn/nr på kurs og ditt navn, slik at vi kan sende deg påmeldingsnøkkel når betaling er registrert.